Laatste reviews van onze stukadoors
Er zijn op dit moment geen reviews beschikbaar

Isolatie en energiebesparing dankzij stucwerk

Een Stukadoor
Huis omwikkeld in rode sjaal
Neem contact op met een van onze vakspecialisten om meer te weten te komen over energiebesparend en isolerend stucwerk.

Een veelgebruikte afwerkingsmethode voor muren is stucwerk. Dit resulteert in een egaal en vlak oppervlak dat perfect geschikt is voor het aanbrengen van verf of behang. Echter, stucwerk is niet alleen handig en mooi, het is ook zeer milieuvriendelijk!In deze tekst worden de voordelen van stucwerk uitgelegd in relatie tot isolatie en energie-efficiëntie.

Voordeel stuc en isolatie Den Haag

Veel mensen denken bij verduurzamen enkel aan het verbeteren van de isolatie of het verwarmingssysteem. Toch is het voordeliger om de isolatie en het stucwerk in één proces uit te voeren. Door zowel het isoleren als het stucen gelijktijdig uit te voeren, benut u de voordelen van de synergie.

Met deze gecombineerde aanpak wordt een betere isolatie bereikt dan wanneer u slechts stucwerk zou laten uitvoeren. Dit is uiteraard veel duurzamer. Stuc vormt namelijk een soort extra isolatielaag die de thermische massa van een muur verhoogt. Dit zorgt ervoor dat de kou beter buiten blijft en niet naar binnen dringt.

Daarnaast is het minder ingrijpend en vlotter dan andere duurzame opties. Professionele stukadoors gaan secuur te werk en er komt geen hak- en breekwerk aan te pas bij het aanbrengen van het stucwerk en de isolatie. Zo kunt u geleidelijk aan beginnen met duurzamer leven, zonder dat dit grote consequenties heeft.

Uw woning isoleren en energie besparen met stucwerk

Er bestaan speciale soorten stucwerk die uitstekend dienen voor isolerende doeleinden. Indien u stucwerk en isolatie gelijktijdig wilt toepassen, is het verstandig om eerst te bepalen welk type stucwerk geschikt is. Naargelang uw stucwensen en de locatie, zijn er verschillende andere opties beschikbaar.

In het geval dat u wilt stucen op de buitenmuur en gelijktijdig isolatie wilt realiseren, is gevelisolatie stucwerk de perfecte optie. Het is mogelijk om dit type stucwerk aan te brengen op diverse ondergronden, van baksteen tot beton, met als belangrijkste doel de versterking van de thermische massa van de buitenmuur voor een verbeterde isolatie. Door dit stucwerk wordt de kou van buiten veel effectiever buitengehouden en dringt deze aanzienlijk minder snel naar binnen.

Als u meer flexibiliteit wilt hebben bij uw stuc- en isolatiewerkzaamheden, dan kan geëxpandeerd polystyreen, oftewel (EPS) stucwerk, een goede keuze zijn. De kern van EPS stucwerk bestaat uit EPS-schuim als ondergrond met daarboven een afwerkingslaag stucwerk. Aan de muur wordt eerst het schuim aangebracht en daarna bedekt met een laag stuc voor de finishing.

Deze combinatie resulteert in een hoge isolatiewaarde en is daarom erg populair. Daarbij zijn er meerdere mogelijkheden om deze stuc-isolatie samenstelling te ontwerpen. Hierdoor is het ideaal voor lastig gevormde muren en binnenwanden.

Een solide aanpak voor het stucen en isoleren van uw woning is kalk stucwerk. Dit specifieke stucwerk is toepasbaar op zowel binnen- als buitenmuren. Dit is een traditionele benadering die al een tijdlang wordt toegepast.

De thermische massa van de muur wordt versterkt door kalk op een vergelijkbare manier als gevelisolatie stucwerk. Dit gebeurt doordat kalk natuurlijke isolerende eigenschappen heeft. Het esthetische aanzicht en de isolatievoordelen maken kalk een aantrekkelijke keuze.

Hoe stucen bijdraagt aan het besparen van energie

Het stucwerk speelt een belangrijke rol bij de isolatie van uw woning. Dit resulteert mogelijk in een lagere energierekening voor u. Hier vindt u informatie over het verminderen van uw energieverbruik.

Gezien u met isolatie stucwerk de isolatie van een woning verbetert bespaart u hoogstwaarschijnlijk al op de energiekosten. De thermische massa van de muur wordt beïnvloed door het stucwerk: in de zomer blijft het huis koel en in de winter blijft de warmte behouden. Als gevolg hiervan hoeft uw verwarmingssysteem minder vaak in te schakelen om uw huis te verwarmen, waardoor u de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdient.

Kiest u ervoor om de gevel te voorzien van stucwerk met isolatie, dan maakt u mogelijk aanspraak op een subsidie. Gevelisolatie staat opgenomen in de ISDE subsidie, een subsidie voor verduurzamende maatregelen, wat inhoudt dat u een deel van de werkzaamheden vergoed krijgt door de overheid. Dit betekent dat u gecompenseerd wordt voor uw inspanningen om uw woning te verduurzamen, inclusief de isolatie door middel van stucwerk, wat leidt tot een financiële meevaller.

Stuc- en isolatiewerkzaamheden uitgevoerd door vakmannen van een van onze vakspecialisten

Het gaat niet alleen om het stucen van muren, maar ook om isolatieprojecten, wat specialistische kennis vereist. Onze vaardige stukadoors staan paraat om u hiermee te helpen. Vakkundigheid en garantie zijn belangrijk voor ons.

Om aanspraak te maken op een subsidie is professionele kennis noodzakelijk. Heeft u vragen, behoefte aan advies of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met een van onze vakspecialisten via 015 666 7432. Wij helpen u graag verder als dat nodig is.


denhaag-betoncire.nl, 29 juli 2024

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7432

Wij helpen u graag verder!