Teamfoto Ana Bouw
Over pleisterwerk van Ana Bouw Wij staan in Den Haag voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Den Haag, hoofdvestiging Delft

Over pleisterwerk van Ana Bouw

Heeft u plannen om uw woning flink op te knappen? Dan stuit u waarschijnlijk al snel op de term pleisterwerk. Maar wat is pleisterwerk nu precies, en waar wordt het voor gebruikt?

Wij informeren u graag over wat pleisterwerk inhoudt, wat de voordelen zijn en welke verschillende mogelijkheden er zijn. Zoekt u uitgebreide informatie of een adviesgesprek? Onze deskundige stukadoors van Ana Bouw in Den Haag staan klaar voor u, neem contact op.

Wij zijn er om u bij te staan met advies. Dit kan telefonisch middels 015 666 7432 of vraag een vrijblijvend kostenplaatje aan. Ons team zorgt ervoor dat u advies krijgt dat precies bij u past.

Het beginnen met pleisterwerk.
De stukadoors van Ana Bouw zijn de beste keuze voor uw pleisterwerk in Den Haag!

Soorten pleisterwerk

Er zijn tal van verschillende soorten pleisterwerk die elk hun eigen unieke kenmerken en toepassingen hebben. U kunt altijd een materiaal vinden dat perfect aansluit bij uw eisen. We zullen de meest populaire soorten pleisterwerk hieronder nader beschrijven:

 • Sierpleister
  Sierpleister is ideaal voor gebruik binnenshuis vanwege zijn decoratieve eigenschappen. Er zijn veel verschillende texturen en kleuren om uit te kiezen. Daardoor kunt u het op veel manieren gebruiken.
 • Gipspleister
  Veel huizen hebben gipspleister op hun muren en plafonds. Door de snelle droogtijd en het gladde oppervlak is gipspleister perfect voor schilder- en behangwerk. Om deze reden is het buitengewoon geschikt voor schilderen of behangen.
 • Cementpleister
  Cementpleister biedt zowel stevigheid als bescherming tegen water. Het is ideaal voor toepassing in badkamers en kelders vanwege de vochtige omstandigheden. Deze pleister is minder glad dan gipspleister.
 • Kalkpleister
  Kalkpleister is ideaal voor grote binnen- en buitenrenovaties, vooral bij historische gebouwen. Het grootste voordeel van kalkpleister is dat het schimmelvorming voorkomt en vocht reguleert. Het zorgt voor een blijvende natuurlijke uitstraling.

Wat is pleisterwerk?

Onder pleisterwerk, ook wel stucwerk genoemd, verstaan we het aanbrengen van een laag gips, kalk, cement of een combinatie daarvan op muren en plafonds. Het doel is om een glad, gelijkmatig of decoratief oppervlak te maken dat geschikt is voor verf, behang of andere afwerkingen. Door de breedte van de keuzes is het toepasbaar voor iedere stijl.

Bij het bouwen van nieuwe woningen en het renoveren van bestaande speelt pleisterwerk een essentiële rol. Het zorgt voor een glad en egaal oppervlak op muren en plafonds. Naast een mooie afwerking zorgt dit ook voor een langere levensduur.

De termen stucwerk en pleisterwerk worden vaak verward, maar er is wel degelijk een verschil. Bij pleisterwerk past men een andere mortelsoort toe dan bij stucwerk. Pleisterwerk wordt vaak als glad stucwerk aangeduid vanwege de strakke afwerking.

Voordelen van pleisterwerk

Pleisterwerk kan veelzijdig worden ingezet en biedt tal van voordelen. Wanneer u pleisterwerk laat aanbrengen, geniet uw woonruimte van een afwerking van topkwaliteit. Pleisterwerk heeft ook de volgende voordelen:

 • Strakke afwerking Pleisterwerk zorgt voor een egaal en glad eindresultaat. Daardoor is het uitermate geschikt om verder bewerkt te worden, zoals met schilderen of behangen. Pleisterwerk maskeert onvolkomenheden en zorgt zo voor een strakke afwerking.
 • Persoonlijke stijl Voor pleisterwerk zijn er veel unieke teksturen en kleuren te vinden. Met de diverse opties is het mogelijk om unieke texturen en kleuren te creëren. Ongeacht uw wensen, er is altijd een samenstelling die voldoet aan uw persoonlijke eisen en stijl.
 • Duurzaamheid Door pleisterwerk toe te passen creëert u een extra beschermende laag voor uw muren en plafonds. Dit verstevigt de structuur en beschermt deze beter tegen slijtage en beschadiging. Pleisterwerk brengt een beschermende laag die langdurig meegaat.
 • Vochtregulatie Specifieke soorten pleisterwerk zijn in staat om vocht op te nemen en later weer af te geven. De kans op vocht- en schimmelproblemen is aanzienlijk kleiner dankzij deze ademende en vochtregulerende eigenschappen. Hierdoor blijft de onderliggende ondergrond onbeschadigd en draagt aan een gezond leefklimaat bij.
 • Isolerende eigenschappen Pleisterwerk zorgt voor uitstekende isolatie, wat uw energierekening verlaagt. Het geeft uw woning een uitstekende akoestiek. Het dempt het weerkaatsende geluid.

Pleisterwerk laten aanbrengen Den Haag

Ana Bouw zorgt voor hoogwaardig stucwerk met een strakke afwerking. Ana Bouw biedt u stijlvolle stucwerkafwerkingen tegen competitieve prijzen. Voor aantrekkelijk en betaalbaar stucwerk bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze vakmannen van Ana Bouw voeren zowel nieuw pleisterwerk aan als renovatieprojecten en herstelwerkzaamheden. Benieuwd wat we voor uw huis in regio Den Haag kunnen betekenen? Bel 015 666 7432 voor persoonlijk advies of vraag een gratis offerte aan.

Veel gestelde vragen over pleisterwerk

Welke verschillen bestaan er tussen stucwerk en pleisterwerk?

Stucwerk onderscheidt zich van pleisterwerk door de mortel die men toepast. Er zijn diverse soorten mortel in variaties beschikbaar. Ondanks dat pleisterwerk een vorm van stucwerk is, wordt het in verschillende samenstellingen en lagen op de muur gezet.

Kan spachtelputz als pleisterwerk worden beschouwd?

Spachtelputz is een zeer populaire vorm van pleisterwerk. Een fijne korrelstructuur is wat het kenmerkt. Dankzij zijn waterafstotende, kleurvaste en stootvaste eigenschappen is het ideaal voor uw interieur.

Wat is de gemiddelde tijd voor het aanbrengen van pleisterwerk?

Dit verschilt afhankelijk van de oppervlakte, hoe snel de stukadoor werkt en welke werkmethode toegepast wordt. Het aanbrengen van pleisterwerk kan wat dagen in beslag nemen. U kunt verwachten dat dit gemiddeld 3 tot 5 dagen duurt.

Wat is de benodigde droogtijd voor pleisterwerk?

Het uithardingsproces van pleisterwerk vraagt ruim voldoende tijd. Dagelijks droogt pleisterwerk met een snelheid van 1 millimeter. Een laag van 10 millimeter pleisterwerk zal ongeveer 10 tot 14 dagen moeten drogen.

Ana Bouw staat voor u klaar in Den Haag
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7432

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!