Teamfoto Ana Bouw
Werkzaam in Den Haag, hoofdvestiging Delft

Spachtelputz Den Haag

Het team van Ana Bouw heeft uitgebreide ervaring met diverse projecten. Ook spachtelputz aanbrengen op muren en plafonds valt binnen onze expertise. Lees hieronder meer over spachtelputz, de mogelijkheden en de kosten.

Bent u geïnteresseerd in extra informatie? Neem gerust contact op met onze stukadoors via 015 666 7432. Wij geven u graag meer uitleg!

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een vorm van stucwerk waarin marmerkorrels gemengd zijn. Het wordt aangebracht als een Sierpleister op muren, wanden en plafonds. Dit zorgt voor een uitstekende decoratieve afwerking. Dit type stucwerk heeft een ruwe afwerking en een consistente korrelstructuur. Spachtelputz is duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het is populair in woonhuizen en kantoorgebouwen.

De keuze in korreldikte is flexibel. Spachtelputz bevat verschillende diktes van marmerkorrels, die samen de uitstraling van het interieur bepalen. Doorgaans wordt spachtelputz in een dikte van 1 tot 4 millimeter aangebracht.

Spachtelputz op bruine muur
Spachtelputz laten aanbregen in Den Haag en omstreken? Ana Bouw is bekend met diverse soorten spachtelputz.

Waarom kiezen voor spachtelputz?

Er zijn veel voordelen aan het toepassen van spachtelputz binnen uw interieur. Door zijn vele voordelen is spachtelputz een veel gekozen stucafwerking. De voordelen op een rij:

 1. Dit stucwerk is zeer sterk en kan tegen een flink stootje.
 2. U heeft veel kleurkeuzes bij spachtelputz, doordat het in uiteenlopende kleuren beschikbaar is.
 3. Geschikt voor toepassing op zowel interieur- als exterieurmuren.
 4. Het toevoegen van kleur aan spachtelputz maakt het mogelijk om het direct op de muur aan te brengen. U hoeft daarna niet meer te schilderen.
 5. Met spachtelputz heeft u nauwelijks onderhoud, en het kan makkelijk met water worden gereinigd.
 6. Omdat dit materiaal makkelijk is schoon te maken met water, is het perfect voor huishoudens met veel activiteit en commerciële omgevingen.

Hoeveel kost spachtelputz?

Bij vrijwel alle soorten stucen geldt dat hoe meer oppervlak u laat behandelen, hoe voordeliger de prijs per m2 zal zijn. Door in één keer uw hele huis met spachtelputz te laten stucen, kunt u waarschijnlijk op kosten besparen. Het aanbrengen van stucwerk is een arbeidsintensieve klus; u kunt dit met een gerust hart overlaten aan de stukadoors van Ana Bouw.

Wilt u weten wat spachtelputz kost? Dat hangt af van de grootte van het oppervlak, de plaats in uw huis en de extra kleuren die u kiest. Voor een prijsindicatie van uw woning kunt u contact opnemen via 015 666 7432. Onze inspecteurs van Ana Bouw staan klaar om een inspectie uit te voeren, zodat u volledig geïnformeerd bent.

Kleurenvariatie van Ana Bouw

Een eerder genoemd voordeel van spachtelputz is dat het veelzijdig en breed inzetbaar is. Liever een mooi gekleurde muur? Geen zorgen, u kunt een pigment toevoegen, zodat er eindeloos met verschillende kleuren kan worden gespeeld.

U krijgt een langdurig kleurvast resultaat door pigment aan spachtelputz toe te voegen. Bij schade merkt u niet direct dat een stuk weg is. De basiskleur van het pleister verandert niet.

Spachtelputz verwijderen

Het kan voorkomen dat spachtelputz verwijderd moet worden, bijvoorbeeld door beschadiging. In sommige gevallen moeten leidingen of stroomkabels vervangen worden en dient de muur opnieuw te worden dichtgemaakt. Of mogelijkerwijs past de huidige stijl gewoon niet meer binnen uw interieur.

Wat ook uw reden is, het is goed om te weten dat spachtelputz verwijderd kan worden. Wanneer de spachtelputz nog goed hecht aan de muur, kunt u het beste eroverheen stucen. Het slopen van spachtelputz is namelijk een intensieve en tijdverslindende karwei. De methoden om dit te doen zijn als volgt:

 • Door middel van afsteken
  U kunt de spachtelputz als het ware met een afsteekmes van de muur schrapen of hakken. Het verwijderen van spachtelputz, gezien de sterkte van het materiaal, kan leiden tot beschadigingen aan uw muur of plafond. Het verwijderen kan zeer waarschijnlijk schade aan de muur of het plafond veroorzaken.
 • Schuurmachine voor verwijdering
  Een schuurmachine helpt u bij het effectief verwijderen van spachtelputz. Hier komt veel stof bij vrij. Draag om veilig te werken altijd een veiligheidsbril en mondmasker.
 • Stoom verwijderen.
  U kunt ook overwegen om spachtelputz te verwijderen door stoom te gebruiken. Het gebruik van een afstoomapparaat maakt het stucwerk zacht, waardoor het eenvoudiger van de muur kan worden afgehaald. Let op dat de ondergrond van de muur van belang is.
 • Niet elke ondergrond leent zich voor deze methode. Zo zijn gipswanden bijvoorbeeld gevoelig voor stoom, wat kan leiden tot grote schade.
 • Het opnieuw stucen
  Het verkrijgen van strakke muren gebeurt het meest efficiënt door opnieuw te stucen. In tegenstelling tot de genoemde opties, zorgt deze methode voor weinig werk en rotzooi, en verdwijnt het risico op beschadigingen aan de muur.

Bent u op zoek naar een strak resultaat met een lage kans op schade? Kies er dan voor om de muur opnieuw te laten stucen. De vakmensen van Ana Bouw adviseren u met plezier.

Veel gestelde vragen over spachtelputz

Gebruik je nog steeds spachtelputz?

Hoewel spachtelputz vooral bekend werd in de jaren '80, zien we het tegenwoordig nog steeds veel terug. Het heeft niks met tijd te maken, maar alles met wat u mooi vindt.

Hoe onderscheidt spachtelputz zich van sierpleister?

Er zijn weinig verschillen op te merken. Sierpleister dient als overkoepelende term en spachtelputz is een specifieke variant daarvan.

Wat is de gebruiksduur van spachtelputz?

Spachtelputz blijft vele jaren mooi. De stevige aard van spachtelputz zorgt ervoor dat het jarenlang meegaat.

Kun je spachtelputz met verf bedekken?

Spachtelputz kan in diverse kleuren worden aangebracht door het toevoegen van pigment. Het is goed om te weten dat u, als u wat anders wilt, over de spachtelputz kunt verven.


Gerelateerde pagina's

Ana Bouw staat voor u klaar in Den Haag
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7432

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor spachtelputz aanbrengen binnenkant woning?

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter