Teamfoto Ana Bouw
Plafond stucen Den Haag Wij staan in Den Haag voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Den Haag, hoofdvestiging Delft

Plafond stucen Den Haag

Een plafond stucen speelt een cruciale rol bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. In de regio Den Haag kunnen nieuwbouw- en renovatieprojecten rekenen op hoogwaardig stucwerk van de vakmannen van Ana Bouw. Onze plafonds worden met strakke stucafwerking geleverd, geheel naar uw wensen.

Service staat voor ons centraal. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u alles te weten komen over de voordelen van een plafond stucen en de mogelijke keuzes? Lees verder en ontdek de talrijke opties voor het stucen van plafonds in Den Haag en nabije omgeving!

Laat u informeren met een persoonlijk adviesgesprek? Heeft u een vraag? Bel onze vakmensen van Ana Bouw op 015 666 7432. Een vrijblijvende offerte aanvragen kan natuurlijk ook.

Plafond stucen door een stukadoor.
Plafond stucen in Den Haag? Ana Bouw is uw beste keus!

Plafond stucen kosten

Het laten stucen van het plafond resulteert in een stuk beter uitziend interieur. Deze afwerking geeft een strakke, moderne uitstraling en maakt uw woning duurzamer. Uiteraard wilt u de kosten per m2 weten voor het stucen van uw plafond.

De kosten voor het stucen van een plafond kunnen variëren door verschillende factoren. Voor een nauwkeurige prijsindicatie kunt u terecht bij onze specialisten van Ana Bouw. Wij voorzien u graag van een advies op maat. U bereikt ons op 015 666 7432.

De prijsbepaling voor het stucen van een plafond hangt van diverse factoren af. Niet alleen de grootte van het plafond speelt een rol in de prijsbepaling. Onderstaand een lijst van factoren die van invloed zijn op de stucprijs van een plafond.

 1. Type stucwerk
  Zoals vooraf besproken, zijn er diverse soorten stucwerk die op plafonds kunnen worden toegepast. Elke soort heeft specifieke voordelen en kosten. In het algemeen is spackspuitwerk de voordeligste optie. De prijs per m2 voor sierpleister ligt vaak hoger.
 2. Oppervlakte en omvang
  Het oppervlak van het plafond is een bepalende factor in de berekening van de kosten. Grote plafonds hebben vaak een lagere m2-prijs, omdat het om een groot oppervlakte gaat. Voor kleinere projecten kunnen de kosten per m2 hoger zijn, vanwege de grotere voorbereidingskosten.
 3. Voorbereiding ondergrond
  De toestand van het plafond bepaalt de benodigde voorbereidingswerken. Een glad en schoon plafond is voordeliger; de stukadoor kan meteen beginnen. Mocht het plafond beschadigd zijn, dan moeten deze beschadigingen eerst worden verholpen, wat aanvullende kosten veroorzaakt.
 4. Locatie en bereikbaarheid
  Uw woonlocatie en de toegankelijkheid van het plafond kunnen de uiteindelijke kosten beïnvloeden. Locaties die niet gemakkelijk toegankelijk zijn, kosten extra tijd en moeite. Plafonds die hoog zijn of moeilijk bereikbaar, zorgen voor hogere arbeidskosten.
 5. Materialen
  De stukadoor maakt gebruik van uiteenlopende materialen om eerste klas stucwerk op uw plafond aan te brengen. Wanneer het plafond bijvoorbeeld een stuk hoger blijkt te zijn, zijn er meer steigers en materialen nodig. Hierdoor ziet u de kosten voor materiaal stijgen..

De uiteindelijke kosten voor het laten stucen van een plafond variëren sterk door de genoemde factoren. Neem deze aspecten in acht bij het verwezenlijken van uw droomproject. Raadpleeg onze vakmannen van Ana Bouw tijdig voor advies.

Voordelen van plafond stucen

Een perfecte afwerking van een ruimte begint met een glad plafond. Met stucwerk kunnen onregelmatigheden, naden en beschadingen verborgen worden, wat zorgt voor een nette afwerking. Niet alleen oogt een gestuct plafond prettig, het biedt ook tal van andere voordelen:

 • Duurzaamheid: U kunt rekenen op een lange levensduur zonder snel last te krijgen van beschadigingen. Dit zorgt ervoor dat u veel jaren plezier beleeft aan uw woning. Daarbij biedt het extra bescherming tegen vocht, wat vooral in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken belangrijk is.
 • Verbeterde isolatie: Met gestucte plafonds wordt de isolatie in uw huis verbeterd, wat kan zorgen voor lagere energiekosten. Een betere akoestiek in huis wordt bereikt door het aanbrengen van stucwerk. Het stucwerk helpt ook om de akoestiek in uw woning te verbeteren, waardoor geluidsoverlast minder wordt.
 • Onderhoud: Een gestuct plafond vraagt weinig onderhoud en blijft lang mooi. Vuil en stof kunnen moeiteloos worden weggewerkt. Kleine beschadigingen kunnen probleemloos gerepareerd worden.

Proces van plafond stucen

Een plafond stucen is een complexe klus die nauwkeurigheid en ervaring vereist. Onze stukadoors bij Ana Bouw zijn zeer ervaren en hebben uitgebreide kennis van het vak. Dit is ons stappenplan voor het stucen van uw plafond:

 • Voorbereiding: alles begint met het afdekken van vloeren en meubels in de ruimte. Losse stukken, vuil en stof worden van het plafond weggehaald. Beschadigingen worden aangepakt om een gladde afwerking te verkrijgen.
 • Hierna zal een belangrijke primer worden aangebracht. De grondlaag, beter bekend als primer, wordt aangebracht voor een stevige hechting van het stucwerk. De basislaag helpt om te voorkomen dat het stucwerk loskomt of afbladdert.
 • Nu alle voorbereidingen zijn getroffen kan het daadwerkelijk stucwerk worden aangebracht. Met behulp van een spaan wordt het stucwerk in dunne lagen aangebracht, waarna het dient te drogen. Dit proces wordt aangepast aan de omgevingstemperatuur en het specifieke stucwerk, en kan daardoor meerdere keren worden herhaald.
 • Afwerking: na het aanbrengen van de laatste laag wordt het plafond netjes afgewerkt. We kunnen dit doen door te schuren en te polijsten. Desgewenst kunnen we nog een decoratieve afwerking toepassen op het plafond.

Soorten stucwerk voor het plafond

Als u besluit om het plafond te stucen, heeft u verschillende typen stucwerk als mogelijkheden. Elke vorm van stucwerk heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. We sommen de bekendste opties voor u op:

 • Pleisterwerk: zorgt voor een egaal en strak resultaat. Hiermee krijgt uw interieur een eigentijdse update. Makkelijk schoon te houden en perfect voor verf of behang.
 • Spacken: is een budgetvriendelijke keuze voor het stucen van het plafond. Met behulp van een machine wordt spackspuiten uitgevoerd om snel grote oppervlaktes te behandelen. Het laat een korrelige laag achter en is verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Sierpleister: geschikt voor toepassing op muren en plafonds. Het is een overkoepelende term voor alle pleisterwerken met een structuur. De soort bij uitstek is spachtelputz.

Plafond stucen door Ana Bouw

Vaardigheden en ervaring zijn essentieel voor het stucen van een plafond. Uw wensen voor stucwerk worden vervuld bij Ana Bouw. Onze grondige kennis en ervaring maken dat wij stucwerk van topniveau leveren.

Bij het aanbrengen van het stucwerk wordt gebruikgemaakt van hoogwaardige materialen. Onze kennis van de nieuwste technieken wordt constant bijgewerkt. Uw plafond houden wij jarenlang in uitstekende staat zonder problemen.

Heeft u vragen? Bij Ana Bouw helpen we u graag verder. Neem gerust contact met ons op voor aanvullende informatie of vraag een offerte aan via ons vrijblijvende offerteformulier. Voor al uw vragen kunt u ons telefonisch bereiken via 015 666 7432 om een stukadoor te spreken.

Veel gestelde vragen over plafond stucen

Is elk plafond geschikt om te stucen?

Gipsplaten, fermacell en beton zijn materialen die geschikt zijn voor stucwerk. Stucwerk kan niet zonder voorbereiding op houten oppervlakken worden aangebracht. Eerst moeten er gipsplaten op worden gemonteerd.

Hoe breng je stucwerk aan op een plafond?

Een plafond zelf stucen is mogelijk, maar voor een echt strak resultaat is veel technische kennis en praktische ervaring vereist. Voor het beste eindresultaat adviseren wij de hulp van een professionele stukadoor. Op deze manier behaalt u een mooi en strak eindresultaat.

Hoeveel tijd kost het om een plafond te stucen?

De duur is volledig afhankelijk van de projectgrootte en de soort stucwerk. Gewoonlijk beslaat het proces, met droogtijd, een totaal van 1 á 2 weken. Vervolgens kan de ruimte worden gebruikt.

Wat is de kostprijs voor het stucen van een plafond per vierkante meter?

Dit hangt af van meerdere factoren, waaronder de grootte van het project. Het gekozen materiaal en eventuele extra's zijn eveneens van invloed. Voor een precieze prijsopgave is het verstandig een vakman in te schakelen.

Ana Bouw staat voor u klaar in Den Haag
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7432

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!