Teamfoto Ana Bouw
Werkzaam in Den Haag, hoofdvestiging Delft

Woonkamer stucen Den Haag

Op zoek naar een betrouwbare stukadoor in de buurt van Den Haag? Dan bent u aan het juiste adres bij Ana Bouw. Bij ons krijgt u hoogwaardige stucwerkservices voor eerlijke prijzen.

Zitten er bobbels of gaten in de muur? U hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Last van beschadigde muren door lekkage of schimmel?

Ons team staat van vakmannen is klaar om uw woonkamer een nieuwe uitstraling te geven met onze top stucwerk. Op deze pagina kunt u meer te weten komen over de opties voor woonkamer stucen in Den Haag, onze werkwijze en wat de kosten zijn. Bel voor persoonlijk advies met 015 666 7432 of doe een aanvraag voor een vrijblijvend kostenplaatje.

Gestucte woonkamer met trap en haardvuur.
Het stucen van uw woonkamer verreist grote nauwkeurigheid. Laat uw woonkamer stucen door Ana Bouw en laat u verbanzen.

Soorten stucwerk voor de woonkamer

U kunt kiezen uit diverse stucvormen voor het stucen van uw woonkamer. Bezoek onze website om te zien welke stucvorm het meest geschikt is voor uw stijl en wensen. Hieronder vindt u een korte samenvatting van de vier bekendste stucvormen:

 1. Spacken:
  Spacken betekent dat er een nieuwe laag stucwerk wordt aangebracht door middel van een spuitmachine. Dit maakt het mogelijk om snel een groot gebied te behandelen. Dit wordt meestal in twee verschillende lagen aan op het te behandelen oppervlakte aangebracht.
 2. Spachtelputz:
  Spachtelputz is een geïmpregneerde vorm van stucwerk met marmerkorrels als element. Het creëert een oppervlak met een grove uitstraling. Het zorgt voor een gelijkmatige korrelstructuur en is onderhoudsvriendelijk.
 3. Behangklaar stucen:
  Behangklaar stucwerk betekent dat uw muur dusdanig wordt bewerkt dat u er meteen behang op kunt aanbrengen na de behandeling. De muur is echter nog niet helemaal effen. Bij sausklare muren is dit wel het geval.
 4. Sausklaar stucen:
  Wilt u verven? Dan zijn sausklaar gemaakte muren ideaal. De dunne laag aangebracht door de stukadoor op de muur, kunt u na droging onmiddellijk overschilderen. zodra het stucwerk is opgedroogd kan er direct verf worden aangebracht op de muur.

Werkwijze woonkamer stucen door Ana Bouw

Het werk aan het stucen van uw woonkamer neemt veel tijd in beslag. Het is vanzelfsprekend dat u meer wilt weten over wat u kunt verwachten. Onze vaklieden bij Ana Bouw houden zich aan een gestructureerde aanpak en werken volgens de geldende hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen.

In de eerste fase van het proces komt de stukadoor bij u langs om de opties te bekijken en u een schatting van de kosten te geven. Eerst meten we de ruimte nauwkeurig op, en daarnaast inspecteren we de conditie van plafond en muren. Wanneer nodig, worden losse delen verwijderd en beschadigingen met gips gerepareerd.

De vloer en dichtbij gelegen obstakels zoals stopcontacten worden afgeplakt om de ruimte te beschermen. Het is eveneens noodzakelijk om de muur goed schoon te maken, zodat er geen oneffenheden in het stucwerk terechtkomen. Op de hoeken van de muur wordt een stucbeschermer aangebracht; deze zorgt voor een strakke afwerking.

Zodra alles gereed is voor het stucen, zal de stukadoor een primerlaag aanbrengen. De primer maakt dat het stucwerk goed vastzit aan de muur of het plafond in de woonkamer. Het stucmiddel kan worden gemixt zodra de primer volledig droog is.

Het mengen van water en gips met een mortelmixer resulteert in een gladde substantie. Het realiseren van het stucwerk is een veeleisende en arbeidsintensieve klus. De muur wordt gestuct met behulp van een troffel en een raapbord.

Het aanbrengen van het stucwerk gebeurt op een gelijkmatige manier. Dankzij de reilat worden de grootste hobbels weggewerkt en maakt de stukadoor de muur vlak. De eindafwerking van de muur wordt gedaan door deze te spacken en te schuren met een spons.

Wilt u meer details over de uitvoering van het proces? Wilt u kennis opdoen over het stucen van uw woonkamer, badkamer, plafond of muur? Wilt u meer weten of advies ontvangen? Neem dan gerust contact op met onze stukadoors van Ana Bouw via 015 666 7432.

Hoelang duurt het voordat de muur droog is?

Het is belangrijk om te weten dat het drogen van de stuclaag wat tijd vergt. Stukwerk droogt met een snelheid van ongeveer 1 millimeter per dag bij 10 tot 20°C kamertemperatuur. Voor 3 millimeter stucwerk duurt het drogen ongeveer 3 dagen, zorg ervoor dat de woonkamer goed geventileerd wordt om dit te versnellen.

Wat kost een woonkamer stucen in Den Haag?

De kosten voor het stucen van uw woonkamer zijn afhankelijk van verschillende factoren. Onze ervaren stukadoors staan klaar om u te adviseren voor een helder kostenbeeld. Hier volgt een opsomming van de factoren die van invloed zijn:

 • Materialen
  De stukadoor gebruikt een verscheidenheid aan materialen voor zijn werkzaamheden. Denk aan het gereedschap waarmee de stukadoor werkt, zoals een pleisterspaan voor het gladstrijken van de muren. Ook de materialen die rechtstreeks op de muur en/of het plafond worden aangebracht, vallen hieronder.
 • Verschillende typen bepleistering
  Zoals hierboven vermeld, kunnen de totale kosten door het type stucwerk beïnvloed worden. Meestal is het financieel voordelig om voor spacken te kiezen bij stucen. De kosten voor het aanbrengen van spachtelputz liggen vaak hoger.

 • Arbeidskosten
  Wat wordt bedoeld met arbeidskosten? Dit zijn de bedragen die de stukadoor nodig heeft voor zijn werk. De uitgaven van zowel de stukadoor als zijn personeel moeten worden gecompenseerd. Landelijke richtlijnen kunnen de schommelingen in het uurtarief veroorzaken.
 • Moeilijkheidsgraad
  Het stucen van een plafond vergt meer inspanning van de stukadoor dan het stucen van een muur. Aangezien de stukadoor boven zijn hoofd werkt, Het stucen van een groot deel van het plafond verhoogt de moeilijkheidsgraad en daardoor ook de totaalprijs.
 • Aantal vierkante meters
  Hoe groter de oppervlakte die u laat stucen, hoe meer de prijs zal stijgen. Wanneer u kiest voor het stucen van een groter oppervlak, zal de prijs per m2 meestal dalen. Hoe meer vierkante meters er nodig zijn voor stucwerk, hoe voordeliger de prijs per m2 wordt.
 • Regio
  Waar u zich bevindt kan de prijs van stucwerk beïnvloeden. In stedelijke gebieden liggen de stukadoor kosten meestal hoger dan in rustigere omliggende plaatsen. De vraag naar stukadoors is hoog in grote steden, maar er zijn er niet veel beschikbaar.
 • Vorm van de te stucen ruimte
  Een grote, rechte ruimte is voor een stukadoor makkelijker te bewerken dan een ruimte met vele hoeken. Een kamer met talrijke hoeken en krappe plekken heeft invloed op de prijsstelling. Een stukadoor zal altijd meer tijd nodig hebben voor het perfecte resultaat in kleine hoekjes.
 • Staat van het plafond
  De huidige staat van je plafond en muren zijn van invloed op de prijs. Als de oppervlakken defecten vertonen, zal de stukadoor die eerst verhelpen. De stukadoor maakt hiervoor ook kosten, welke verwerkt worden in de eindprijs.

Wilt u een kostenraming voor uw situatie? Voor een specifiek kostenoverzicht kunt u onze stukadoors van Ana Bouw bellen via 015 666 7432. Voor persoonlijk advies over alle mogelijkheden kunt u bij ons terecht.

Uw woonkamer in Den Haag laten stuken door Ana Bouw

Het stucen van uw woonkamer is een waardevolle toevoeging voor de toekomst. Wilt u hulp van een vakman die persoonlijke kijkt naar uw mogelijkheden? Dan kunt u terecht bij Ana Bouw in regio Den Haag!

Onze experts verzorgen uw woning met hoogwaardige afwerking zonder concessies. Een van onze experts helpt u graag; bel 015 666 7432 of vraag een proef offerte. Op deze manier bent u volledig op de hoogte!

Veel gestelde vragen over woonkamer stucen in Den Haag

Kunt u muur stucen zonder hulp?

Met de passende materialen, expertise en voorbereidingen is het zelf uitvoeren van stucwerk mogelijk. Het arbeidsintensieve karakter van deze klus wordt vaak onderschat. Wilt u de beste uitkomst, neem dan een ervaren stukadoor in de arm.

Hoe lang duurt het stucen van een woonkamer?

Afhankelijk van de omvang van de woonkamer, duurt stucen ongeveer 1 tot 3 dagen. Het drogen van elke aangebrachte millimeter stucwerk neemt ongeveer een dag in beslag. Een aangebracht stuclaag van 3 millimeter zal er dus ongeveer 3 dagen doen om voorledig te drogen.

Waarom moet ik veel betalen voor stucen?

Het stucen van een woonkamer neemt veel tijd in beslag en er zijn verschillende materialen nodig. Stukadoren is een beroep dat veel fysieke inspanning vraagt en tijd kost om prachtige en kwalitatief hoogwaardige wanden te realiseren. De kosten die hier mee gepaard gaan zorgen voor het mooiste stucwerk dat jarenlang meegaat.

Wat is het tarief van een stukadoor?

De kosten voor een stukadoor kunnen sterk variëren, afhankelijk van uw regio en het type stucwerk dat uitgevoerd moet worden. Voor een nauwkeurige prijsraming is het essentieel om een deskundige te raadplegen. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van de kosten die nodig zijn om uw droominterieur tot stand te brengen.


Ana Bouw staat voor u klaar in Den Haag
Over ons

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7432

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor woning binnen stucen?

Over Ana Bouw

Of het nu gaat om het creëren van extra leefruimte, het renoveren van uw badkamer, het uitvoeren van timmerwerk of het verzorgen van schilderwerk, bij Ana bouw als staan we voor uklaar met onze expertise en toewijding. Dit doen we samen met u!


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter