Laatste reviews van onze stukadoors
Er zijn op dit moment geen reviews beschikbaar

Hoe u kleine beschadigingen aan uw stucwerk kunt oplossen met vulmiddel

Een Stukadoor
Muur met kapot stucwerk
Lees onze belangrijkste tips, voordat u zelf gaat stucen.

Stucwerk zorgt voor mooie, egale muren die u vlot kunt voorzien van een likje verf of behang. Naarmate de tijd verstrijkt en door grote temperatuurverschillen kunnen er scheurtjes ontstaan in het stucwerk, wat een veelvoorkomend probleem is. Het is fijn om te weten dat u zelf thuis de scheurtjes in het stucwerk kunt repareren. Hier vindt u nuttige tips en trucs om het herstel van uw stucwerk uit te voeren.

Een vaak toegepaste methode voor het repareren van kleine beschadigingen in het stucwerk is het gebruik van vulmiddel. Er zijn meerdere opties als het gaat om vulmiddelen, elk geschikt voor specifieke klussen en voorkeuren. Lees verder voor een overzicht van de opties van vulmiddelen en hoe u ze correct kunt toepassen om uw stucwerk weer netjes te maken.

Er zijn diverse opties van vulmiddelen, waaronder poeder, direct te gebruiken, vast of buigzaam. Informeer bij de bouwmarkt of een stukadoor over de beste optie. Het is verstandig om ruim voldoende aan te schaffen, aangezien het moeilijk is te bepalen hoeveel u exact nodig heeft.

Indien u plaatselijke lichte schade aan het stucwerk wilt repareren, is vulmiddel een goede oplossing. Bij aanvang van de reparatie dient u de beschadiging voor te bereiden door afbrokkelende verf of uitstekende kalk nabij de scheur te verwijderen. Een nuttige tip is om een plamuurmes te hanteren voor deze specifieke handeling.

Een goede tip is om smalle scheurtjes iets dieper uit te krabben. Hierbij kunt u een V-vormige verfkrabber gebruiken. Hierdoor kan het vulmiddel zich optimaal binden aan het oppervlak waarop u werkt!Het is van belang dat u de omgeving rondom de scheur grondig schoonmaakt door te ontvetten en vrij te houden van stof.

Als u de beschadiging iets vochtig maakt, zal het vulmiddel beter hechten omdat de muur minder zuigt. Als u zorgt voor het type vulmiddel dat u hebt aangeschaft, bereidt u dit voor voordat u de scheur vochtig maakt. Daarmee wordt alles klaargezet voor directe inzet.

Voor het opvullen van de scheur is een plamuurmes het beste gereedschap om vulmiddel aan te brengen. Het is belangrijk om het mes gelijkmatig langs de muur te strijken tot de scheur vol is met vulmiddel. Na het vullen van de scheur met vulmiddel verwijdert u direct het overtollige materiaal.

Zo droogt het vulmiddel mooi op. Wees op uw hoede; vulmiddel kan krimpen tijdens het drogen. Misschien moet u de scheur 2 á 3 keer opvullen.

Na het volledig drogen kunt u de laatste onregelmatigheden wegwerken door de muur opnieuw glad te schuren. Let op: vulmiddel kan af en toe op een andere manier drogen dan de rest van het stucwerk. Indien u van plan bent de muur opnieuw te verven, kan het zijn dat de verf anders uitpakt. Raadpleeg een stukadoor voor advies.

Stucwerk herstellen? Gebruik een frisse pleisterlaag

Het gebeurt weleens dat uw stucwerk op diverse plekken in de muur aanzienlijke schade oploopt. Als dit gebeurt, is het verstandig om een dunne nieuwe pleisterlaag over de gehele muur aan te brengen. Voor het aanpakken van zulke klusjes is pleister in poedervorm de perfecte optie.

Zo is het mogelijk om zelf het pleister te produceren voor op de muur met de aanwijzingen. Door de gebruiksaanwijzing nauwkeurig te volgen en de juiste verhoudingen water, poeder, enz. te hanteren, voorkomt u klonten en ziet het pleister er keurig uit op de muur. Zo krijgt u geen klonten en ziet het pleister er goed uit op de muur.

Zorg ervoor dat de beschadiging is voorbereid voordat u begint te herstellen. Dit houdt in dat overtollige uitsteeksels en oneffenheden worden verwijderd en de muur wordt gereinigd. Voor u het nieuwe pleister aanbrengt, dient u de hele muur ontvet en stofvrij te maken.

Gebruik een plakspaan om het pleister gelijkmatig aan te brengen over de gehele muur. Neem steeds kleine beetjes en strijk alles netjes af, zo ontstaan er geen oneffenheden in de muur. Verdeel het pleister opnieuw over de muur met een afstrijkmes voor een egale uitstraling.

Wees alert op welke soort schade het is en op wat voor muurSoms hebben grote beschadigingen een voorstrijkmiddel nodig voordat u de pleisterlaag aanbrengtDit leidt tot een optimale hechting van het pleister aan de muur

Als het pleister helemaal is uitgehard, kunt u de muur naar eigen inzicht schuren. Dit is afhankelijk van hoeveel onregelmatigheden er in de muur zitten. Bij het aanbrengen van behang is oppervlakkig schuren voldoende, maar voor verf moet de muur perfect glad zijn.

Schakel een professional in voor het herstellen van uw stucwerk

Als u dat wenst, kunt u de reparatie laten uitvoeren door een deskundige stukadoor die het gewenste resultaat zal leveren. Indien u vragen heeft omtrent stukadoors, reparaties of andere onderwerpen, of als u een afspraak wilt maken, staan wij voor u klaar!Voor verdere vragen of het maken van een afspraak kunt u altijd contact opnemen met een van onze vakspecialisten via 015 666 7432.


denhaag-betoncire.nl, 21 juni 2024

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 015 666 7432

Wij helpen u graag verder!